SPINNING

Sa današnjim ritmom i pretežno sedećim načinom života, sve je veća potreba ljudi za rekreacijom i opuštanjem. U celom tom zahtevnom ritmu većini je potrebna aktivnost koja ne predstavlja dodatni stres u procesu učenja, već je jednostavna za izvođenje, a istodobno zahtevna u smislu fizičkog opterećenja.

Spinning je grupni trening na statičkim biciklima u trajanju od 60 minuta. Stimulira vožnju spoljašnjeg bicikla te uključuje i pokrete kojima se koristi u takvoj vožnji: vožnja po ravnici, vožnja po uzbrdici, promena sedećeg i stajaćeg položaja i sprint.

Sam trening spinning se sastoji od 3 faze, a to su: faza zagrevanja, glavni deo i faza opuštanja. Kao i svaki drugi trening, tako i spinning zahteva kvalitetno zagrevanje kako bi kardiovaskularni i skeletno-mišićni system pripremili na zahteve vežbanja. U spinningu zagrevanje traje minimalno 5 minuta .U glavnom delu sata primenjuje se jedan od 4 vrste treninga: trening izdržljivosti, trening snage, intervalni trening ili trening oporavka. Glavni deo treninga traje 30-45 min.

Nakon uspešno odrađenog bilo kojeg oblika treninga, sledi opuštanje mišića i vraćanje pulsa u početno stanje. Ovaj deo treninga potreban je za relaksaciju mišića, sprečavanje grčeva mišića, snižavanja krvnog pritiska i sl. Na kraju treninga sledi istezanje, koji je obavezni deo svakog treninga.Spinning je ciljno usmeren program vežbanja jednako namenjen rekreativcima kao i vrhunskim sportistima.

Prilagođen je svakom pojedincu, jer svaki polaznik može prilagoditi intenzitet u skladu sa svojim sposobnostima. Isto tako pogodan je za sve uzraste, za osobe koje imaju bilo kakvih problema sa zglobovima, za trudnice, osobe koje boluju od dijabetesa.

Ovaj izuzetno dinamičan i originalan program omogućava svakom pojedincu da ostvari svoje fitness ciljeve. Bez komplikovanih pokreta za učenje, uz vrhunskog instruktora i muziku koja jednostavno tera noge da okreću pedale – na spinning treningu ćete se odlično provoditi, a istovremeno dovesti svoje telo u sjajnu formu.