POWER YOGA

POWER YOGA je dinamičniji stil joge poznat i kao Vinyasa yoga. Koriste se sve asane, ali se one izvode dinamično i fluidno, a pokret je u stalnom skladu sa disanjem. Sve sekvence osmišlja trener u zavisnosti od cilja treninga.

POWER YOGA ima iste kvalitete i dobrobit kao i ostale vrste joge, pa je fokus je na jačanju srčanog mišica, povećanju snage, izdržljivosti, fleksibilnosti kao i smanjenju stresa. Pošto su pokret i disanje stalno sinhronizovani lakše je usmeriti misli na samo izvodjenje vežbe i samim tim su um i telo u stalnoj ravnoteži.

Svaki čas POWER YOGE je posebno osmišljen sa izazovnom kombinacijom vežbi snage i balansa, gde se radi na jačanju core-a, ruku i nogu. S obzirom na dinamiku časa i izvodjenja vežbi, dolazi do ubrzavanja metabolizma, sagorevanja kalorija i povećanja mišićne mase. Radi se i na ispravljanju manjih deformiteta i boljoj posturi tela.

Čas POWER YOGE počinje laganim zagrevanjem, zatim se radi pozdrav Suncu koji se tokom časa komplikuje tako što se zadržavaju određeni položaji i izvode stojeće asane, sedeće asane sa kombinacijom aktivnog i statičnog balansa. Na kraju časa se radi istezanje i opuštanje tela, gde je cilj isključivo relaksacija i mentalno opuštanje.
Na času POWER YOGE postižete savršenu harmoniju tela i okoline.