MILLITARY DRILL

je trening visokog inteziteta gde se kombinuju tradicionalne vojne vezbe i fitness vezbe.U toku jednog military drilla se pokrivaju svi aspekti treninga (cardio vezbe,vezbe snage,vezbe izdrzljivosti,fleksibilnosti) koji su telu potrebni da dodje do visoke fizicke spreme.Pored regulisanja telesne mase military drill je sjajan trening za jacanje psiho-fizickih i motorickih sposobnosti.

Trening je podeljen u cetri runde u kojoj se radi deset vrsta vezbi u trajanju od 40 sekundi sa 20 sekundi pauze izmedju( ukupno trajanje runde je 10 minuta).

ELEMENTI SAMOG TRENINGA

Prva runda je sacinjena od cardio vezbi (floor sprintevi, skipovi, visoka kolena trcanje itd).

Drugu rundu sacinjavaju vezbe snage od kojih se neke rade na parteru dok se druge rade stojeci ( sklekovi , cucnjevi itd).

Treća runda je runda izdrzljivosti i ovo je najtezi deo treninga.Ova runda kombinuje elemente cardio vezbi, snage i izdrzljivosti…

Četvrta runda je bazirana na vežbama za stomak i leđa ( trbušnjaci, vežbe za leđa u parteru, izdržaji na laktovima i sl.).

Trening nije preporučljiv osobama koje imaju problema sa leđima, kolenima ili srčanim problema jer je u pitanju trening visokog inteziteta. Takođe trening nije ritmičnog tipa ( nemorate pratiti ritam muzike i sl.), već možete dozirati svoj tempo i ritam u zavisnosti od Vaše trenutne fizičke spreme. Military drill jedino u Aerobik i Fitnes klubu STAR.