CARDIO BOXING

Cardio boxing je trening visokog intenziteta gde se pravilno izvode udarci iz boxa i kick box-a. Kombinacijom treninga cardia,snage i izdrzljivosti postižu se brzi i efikasni rezultati, kako u oblikovanju i zatezanju tela tako i u dovođenju tela u visoku fizičku spremnost. Tokom treninga kombinuju se udarci na džaku, kao i cardio vežbe van džaka. Na kraju treninga sledi parterni deo gde se smiruje puls i izvodi istezanje.
Sam koncept treninga je baziran na rundama u trajanju od 2 minuta sa 30 sekundi pauze izmedju rundi koja sluzi za odmora,ali i za to da se vezbac rotira na poziciju ispred dzaka i postavku za rad na cardio delu.
Trening nije ritmicnog karaktera sto znaci da mozete dozirati tempo i intezitet rada prema vasoj fizickoj pripremljenosti.

Sto se tice bokserkog dela treninga motoricki je jako savladljiv, sto znaci da nema komplikovanih motorickih udaraca i kombinacija istih.

Trening nije preporucljiv osobama koji imaju problema sa ledjima, kolenima, rukama, ili srcanih problema, probleme visokog pritiska i sl.

Obaveza je imati svoje rukavice ili bandazere za ruke pre svega zbog Vase licne higijene ali i zbog vrste treninga koji to zahteva.